Expat payroll advies

Wanneer een medewerker vanuit het buitenland wordt uitgezonden naar Nederland, heeft dit vaak gevolgen voor de sociale zekerheid en belastingplicht. Het is belangrijk om te weten waar de medewerker sociaal verzekerd is en waar de loonbelasting moet worden afgedragen. Het is immers niet wenselijk dat er meer dan één keer belasting wordt betaald over het inkomen van uw medewerker. Hetzelfde geldt voor medewerkers die vanuit Nederland worden uitgezonden naar het buitenland. Daarom heeft Nederland met een groot aantal landen belastingverdragen afgesloten. Hierin staat op welke manier de belastingen over het inkomen van de medewerker in beide landen op elkaar worden afgestemd.

Als gevolg hiervan is het binnen de internationale salarisadministratie van groot belang om de juiste afdracht richting de Belastingdienst te doen zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Met onze expat payroll bent u verzekerd van de juiste afdracht en voorkomt u dat uw medewerker dubbel belasting betaalt.

Als werkgever kunt u aan expats de extraterritoriale kosten (onbelast) vergoeden of gebruik maken van de 30%-regeling die wij in Nederland kennen. Deze 30%-regeling mag alleen na toestemming van de Belastingdienst en onder bepaalde voorwaarden worden toegepast.

Verloningen van medewerkers die gelijktijdig in meerdere landen werkzaam zijn, kunnen per maand verschillen. Daarom is een shadow payroll in dit geval verplicht. In samenwerking met de tax advisor kan Arvode u voorzien van advies en deze complexe en kennisintensieve salary split voor u uitvoeren.

Meer weten over internationale salarisadministratie?

Arvode internationaal

Contact

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij vrijblijvend contact met u op!

U kunt ook contact met ons opnemen via 030 - 694 0480