Optimaal gebruik van de WKR Wet- en regelgeving

26 aug, 2016

Voor veel werkgevers was 2015 het eerste jaar waarin zij ervaring hebben opgedaan met de werkkostenregeling (WKR). De fiscale gevolgen zijn in kaart gebracht voor zowel de werkgever als de werknemer en daarnaast diende uw financiële boekhouding klaar te zijn voor deze overgang. Heeft u zich wel eens afgevraagd of de werkkostenregeling niet slimmer gebruikt kan worden binnen uw organisatie? Of hoe de vrije ruimte beter kan worden benut zonder extra kosten? Arvode kan u voorzien van advies, gericht op uw onderneming.

De WKR is sinds 1 januari 2015 verplicht voor iedere werkgever in Nederland. Door deze regeling kunt u maximaal 1,2% van uw totale fiscale loon (de ‘vrije ruimte’) besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. Daarnaast kunt u bepaalde zaken onbelast blijven vergoeden of verstrekken door gebruik te maken van gerichte vrijstellingen.

Wellicht heeft u zich wel eens afgevraagd of de werkkostenregeling slimmer gebruikt kan worden of hoe de vrije ruimte zonder extra kosten beter kan worden benut. De specialisten van Arvode kunnen u voorzien van advies dat specifiek is gericht op uw onderneming.

Uw kosten en WKR ruimte worden door middel van de WKR-tool van Arvode geïnventariseerd. Op basis van deze inventarisatie vindt een analyse van uw huidige situatie ten opzichte van de WKR plaats. Deze analyse wordt in het adviesrapport verwerkt, waarin u eveneens praktisch advies vindt over mogelijke aanpassingen binnen uw arbeidsvoorwaarden of de uitvoering van zaken ten behoeve van de fiscaal meest gunstige toepassing van de WKR binnen uw bedrijf.

Juliëtte van der Smeede

Accountmanager

VOOR U GESELECTEERD

NIEUWS  21 apr, 2017

Feiten en risico’s omtrent het verlof van uw medewerker

Iedere medewerker heeft recht op een minimum aantal vakantiedagen per jaar. Wanneer een medewerker deze, [...]

Lees meer

NIEUWS  20 dec, 2016

Een goed begin is het halve werk

Met het nieuwe jaar in aantocht brengen we u graag op de hoogte van de gegevens die wij van u nodig hebben [...]

Lees meer

NIEUWS  21 sep, 2016

Prinsjesdag en wetswijzigingen 2017

Op Prinsjesdag zijn de Miljoenennota en het Belastingplan voor 2017 gepresenteerd, met hierin de nodige [...]

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Ja, ik wil graag op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws!

Artikelen over; nederlands en internationaal payrollnieuws, handige tips en de laatste wetswijzigingen!